Viata amerindienilor prin explorare si culoare – Timeless Story Colorful July

Viata amerindienilor prin explorare si culoare – Timeless Story Colorful July

17 – 21 iulie 2017 – A VIII-a editie de bucurie –

Culori de vara aici, la munte, la Pastel Chalet

In ziua de 17 iulie 2017 am plecat intr-o noua aventura, alaturi de oaspeti cu totul speciali, aici, la Pastel Chalet. Am petrecut 5 zile de poveste, inconjurati de traditii, obiceiuri, costume si cantece specifice amerindienilor. Ne-am aventurat in inima padurii, ne-am descoperit pe noi si lumea din jurul nostru prin joc, joaca si povesti, ne-am deghizat, am realizat costumatii colorate si am legat noi prietenii. Totul in timp ce parintii s-au bucurat de relaxare, liniste si timp in natura.

Am descoperit secretele padurii

Tabara amerindienilor Timeless Story Colors of July a inceput cu o incursiune in Rezervatia Muntilor Ciucas impreuna cu colegul nostru, nea Comanita, „Cel care stie secretele padurii”. Am povestit despre legendele muntilor, am traversat paraul si am descoperit universul muntilor, ne-am bucurat de timpul petrecut in natura.

Joc de rol, povesti interesante, ritualuri din poveste

Ca in fiecare editie de vacanta, impreuna cu Anda, copiii s-au jucat, s-au distrat si, in acelasi timp, s-au descoperit pe ei insisi.

De data aceasta, Anda ne-a adus povestea lui Oseo si, prin intermediul ei, i-a invitat pe copii sa afle ce se poate intampla cand regulile sunt incalcate, sa-si descopere abilitatile personale, sa-si antreneze imaginatia si creativitatea. Copiii s-au implicat senzorial, cautand un fir de iarba si o pietricica precum un bob de mazare, au experimentat ritualurile din poveste, au folosit jocurile de rol prin care au inteles mai bine modul in care cei din jur gandesc si simt, lucru care formeaza baza dezvoltarii empatiei si inceputurile constiintei de sine. Astfel, alaturi de Anda, copiii ei au lucrat indirect prin jocuri si povesti la dezvoltarea lor personala, fiind mult mai mult decat simple jocuri distractive si povesti interesante.

Povestile sunt pline de obstacole si au, adesea, personaje negative care incearca sa ii vina de hac eroului. Ca sa se simta, totusi, in control asupra pericolului din poveste, i-am incurajat pe copii sa modeleze dragonul uneia dintre povesti asa cum si-l imagineaza ei. Am gasit astfel dragoni fara expresii, dragoni fericiti ca au avut musafiri, dragoni care-si protejeaza puii sau dragoni infometati, cu solzi sau cu aripi, cu coarne sau cu flacari. Cati copii, atatea proiectii si tot atatea modalitati de a intelege personajul!

Cat despre calatoria eroului… eu chiar cred ca a avut loc undeva langa Pastel Chalet! Prea se potriveste povestea cu peisajul de aici…, Andreea Găvenea – psihoterapeut cu specializare în terapie prin joc şi dramaterapie, fondator blog Părinți în tandem

Creativitatea in culori specifice amerindienilor

In cadrul atelierelor de creatie, dragii nostri amerindieni au construit alaturi de Alice un cort teepee, specific culturii amerindiene, caruia i-au dedicat si o amuleta care sa-i aduca noroc, alaturi de un vultur din lut, simbolul creativitatii, intuitiei si puterii. Amerindienii nostri s-au jucat cu chibrituri arse, au invatat sa le asambleze dupa o regula prestabilita, au modelat si au sculptat lut pe care l-au pictat.

Desigur, vacanta nu s-a incheiat pana ce micii amerindieni si-au ales nume pe masura: Floare de colt, Cer cu stele, Raza de soare, Papadie, Frunze toxice, Tornada de foc… si, impreuna cu Alice, si-au creat un costum si un colier cu forme inspirate din natura, margele colorate, paste pictate si pene vesele.

Curcubeul magic

Ouelele..

Deridiki dumba

Oase/Oase/Oaasee…

Oue… Alaue Alauaaaa..

Acesta este cantecul amerindienilor pe care Anda l-a adus in tabara. Si, ca prin vraja, norii au plecat, lasand in urma un curcubeu magic, asa cum a fost intreaga vacanta!

5 zile pline de culoare si copilarie! Da, a fost nelipsita si vizita la Rezervatia de Zimbri, la Cascadele Urlatoarele si, desigur, ne-am bucurat de frumusetea unui anotimp plin de viata, prin drumetii si activitati in aer liber.

Daca sunteti interesati de vacantele Timeless Story organizate la Pastel Chalet, va invitam sa urmariti constant rubrica noastra de pachete si pagina noastra de Facebook pentru detalii cu privire la urmatoarele editii! Noi va asteptam cu bucurie!

 

pastelchalet
pastelchalet@gmail.com
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.