Activitati in natura

Trasee montane insotiti de ghidul nostru

 

Miscare si adrenalina in natura

Numai cine a vazut Ciucasul poate sa-i descrie maretia. Numai cine l-a strabatut poate sa-i descrie frumusetea. Semet si dur ca o cetate, vazut dinspre valea Teleajenului, o lume a colosilor de piatra – unde natura a pus frumusetea picatura cu picatura, zamislind cele mai bizare forme care iti amintesc de basmele copilariei – cand te apropii dinspre nord sau vest, Ciucasul ascunde frumuseti de neasemuit si atrage cu un farmec irezistibil.

 

Rezervatia naturala Tigaile Mari – Varful Ciucas se afla in centrul masivului si este compusa din doua varfuri inalte: Ciucas (1957 m) si Tigaile Mari (1862 m). Forme de ciuperci, turnuri, abrupturi si alte formatiuni stancoase pot fi vazute vizitand rezervatia, iar pe langa cele doua varfuri se pot identifica si Tigaile Mici, Turnul lui Goliat, Coltii Bratocei, Coltii Nitrii sau Mana dracului (Mana cu cinci degete). O serie de chei au fost modelate in calcar, iar acestea sunt Cheile Paraului Alb, Cheile Vaii Stanei, Cheile Strambului, Cheile Babaruncai si Cheile Cheitei.

 

Sursa : http://www.infovamabuzaului.ro/

 

Pentru rezervari si informatii suplimentare va rugam sa contactati receptia Pastel Chalet.

Plimbari relaxante in natura

 

Ascultam relaxati povestile naturii

Fiecare experienta petrecuta in natura ramane o amintire eterna in minte si suflet. Fiecare pas va incanta prin adierea vantului, soaptele padurii, privelisti spectaculoase in timp ce domnul Comanita, ghidul nostru va spune povestea muntelui, istoria acestor meleaguri.

 

Din februarie pana in noiembrie, in timpul plimbarilor in natura veti descoperi o multime de flori si plante de sezon: spanz, ghiocei, ciubotica cucului, toporasi, branduse, pancea calului, leurda, soc, floarea pastelui – alba si galbena, brebenelul de munte, mierea ursului, mure, menta, cimbrisor, laptele cucului, feriguta, feriga ursilor, macrisul iepurelui.

 

Pentru rezervari si informatii suplimentare va rugam sa contactati receptia Pastel Chalet.

Plimbare cu caruta trasa de cai

 

Rustic si natural

In orice moment al anului puteti opta pentru o plimbare cu caruta trasa de cai ce va duce in inima rezervatiei naturale din muntii Ciucas. Astfel, va puteti bucura de o plimbare relaxanta in compania ghidului nostru care presara calatoria cu povesti si legende.

 

Plimbarile se organizeaza pentru un numar minim de cereri.

 

Pentru rezervari si informatii suplimentare va rugam sa contactati receptia Pastel Chalet.

Plimbare cu sania trasa de cai

 

Zurgalai in natura

Atat pentru cei mici cat si pentru cei mari, o plimbare cu sania trasa de cai in acorduri de zurgalai este o experienta de neuitat. Plimbarea cu sania prin rezervatia naturala a muntilor Ciucas va fi presarata de povesti si legende, de chiote de bucurie. Plimbarile se organizeaza pentru un numar minim de cereri si doar cand stratul de zapada permite.

 

Pentru rezervari si informatii suplimentare va rugam sa contactati receptia Pastel Chalet.

Plimbare cu bicicletele

 

Bike in nature

Puteti sa va bucurati de o plimbare cu bicicleta in natura. Pastel Chalet ofera posibilitatea de a inchiria biciclete MTB pentru copii si adulti (in limita stocului disponibil).

 

Pentru rezervari si informatii suplimentare va rugam sa contactati receptia Pastel Chalet.

Picnic in natura

 

Gusturi si delicii in aer liber

Va invitam sa transformati momentul mesei intr-un moment de rasfat si relaxare in inima naturii, unde aerul curat parca adauga un strop de savoare preparatelor.

Energie in natura

 

Sanatatea este miscare

Miscarea in aer liber aduce cu ea o multitudine de efecte pozitive pentru corp si minte. Va propunem sa va incarcati plamanii cu aer curant si energizant in timp ce iesiti sa faceti o plimbare la pas, sa urcati dealul din fata cabanei, sa faceti jogging sau sa alergati.

 

Sugestie: incepeti dimineata cu o plimbare pe dealul din fata cabanei. Popositi in varful dealului, respirati adanc, bucurati-va de priveliste si stabiliti-va obiectivul zilei. Inchideti ochii si simtiti adierea vantului.

Traditii romanesti in inima Ciucasului

 

O experienta rurala cu gust

Va propunem sa iesim la o plimbare prin Ciucas. Poposim sa ne odihnim la stana unde invatam despre prepararea diverselor specialitati traditionale din branza pe care le degustam cu pofta. Oameni calzi si ospitalieri ne asteapta aici la stana cu un pranz copios. Savuram un bulz, o pastrama de oaie insotite de o afinata sau palinca aromata. Dupa o siesta binemeritata, pornim la drum pe potecile din padurea Ciucas. Somnul din acea seara va fi cu siguranta cel mai dulce!

 

Plimbarile se organizeaza pentru un numar minim de cereri. Pentru rezervari si informatii suplimentare va rugam sa contactati receptia Pastel Chalet.

Foc de tabara

 

Un semineu in natura

Seara, dupa o zi plina de zambete si energie ne asezam impreuna la un foc de tabara, cantam, povestim, ne bucuram de spectacolul cald si jucaus al focului si savuram o palinca, o visinata locala.

 

Pentru rezervari si informatii suplimentare va rugam sa contactati receptia Pastel Chalet.