Obiective turistice

Vama Buzaului – 5 km

 

Ieri martor al istoriei poporului roman, azi o oaza de relaxare

Vama Buzaului este o comuna pitoreasca din judetul Brasov, care se afla in valea dintre muntii Intorsura Buzaului si Ciucas – Zagan, la poalele Muntilor Ciucas (cu renumitele Tigai şi multi Sfincsi),

 

Vama Buzaului avea candva statutul oficial de vama intre Transilvania si Tara Romaneasca si obisnuia sa ofere locuri pentru innoptare, masa.

Zona pastreaza vestigii care vorbesc despre istoria locului cu darnicie: ruinele cetatii Cruceburg din Tabla Butii unde s-au dat lupte grele intre trupele Romaniei si armata austro-ungara, ruinele unei biserici catolice, ce a servit ca loc de cult pentru slujbasii catolici ai oficiului vamal si cladirilor anexe, cele “7 Festung-uri” (intariri). Pe aceste meleaguri au trecut de-a lungul timpului multi oaspeti nepoftiti care si-au lasat amprenta in memoria locurilor.

 

Sursa : http://ghid-vamabuzaului.viaromania.eu/

http://www.vamabuzaului.ro/03.JPG

Rezervatia Valea Zimbrilor din Vama Buzaului – 10 km

 

Blandete si putere intr-o armonie linistitoare

Rezervatia de zimbri „Valea Zimbrilor”, inaugurata in noiembrie 2008 la Vama Buzaului, numara in prezent 34 de exemplare. Alaturi de zimbri, regasim mai multi cerbi, ciute si caprioare care traiesc in armonie in acelasi cadru pitoresc, pe malul raului Buzau. Milka, Mishu, Mitica sau Gentiana, primul zimbru nascut la Vama Buzaului alaturi de intreaga familie de zimbri si cerbi isi asteapta zilnic vizitatorii.

Cascadele Urlatoarele din Vama Buzaului – 8.5 km

 

Spectacol al naturii

In inima muntilor Ciucaş tasneste apa cristalina fara a-si schimba ritmul, debitul constant al izvoarelor fiind elementul specific acestui sir de cascade. Sub perdeaua de apa, piatra calcaroasa prinde pe alocuri o culoare rosiatica.

 

In acest colt de paradis veti putea savura magia naturii, freamatul apei, va veti incarca plamanii cu aer curat. Mintea se poate elibera de orice gand si se bucura de un moment de relaxare.

 

Sursa : http://www.infovamabuzaului.ro/

https://turistinromania.wordpress.com

Cetatea fortificata din Prejmer – 37 km

 

Patrimoniu UNESCO ; cea mai bine pastrata si cea mai puternica biserica-cetate medievala din Estul Europei

Frumoasa cetate fortificata Prejmer a intrat in patrimoniul UNESCO din 1999. Constituie cea mai bine pastrata si cea mai puternica biserica-cetate medievala din Estul Europei. Cetatea, cladita in forma de cerc, avea ziduri groase de 3-4 metri si inalte de 12 metri, bastioane, porti de fier, poduri care se ridicau si un dispozitiv de lupta neobisnuit – vestita „Orga a mortii”.

 

http://www.turistderomania.ro

http://www.turculturalbrasov.ro/galerie-foto/tara-barsei-fortificatii/prejmer.html

http://www.e-primarii.ro/primaria-prejmer

Sursa photo: Dragos Asaftei / www.zborpestetransilvania.ro 

Cetatea fortificata din Harman – 45 km

 

Cetatea care a supravietuit cutremurelor, asediilor si timpului

In sec XIII, locuitorii au construit o biserica inconjurata de ziduri dupa modelul fortaretelor saxone din aceasta zona. Dupa invazia mongola devastatatoare din anul 1240, a fost preluata de cistercieni. Majoritatea elementelor de constructie se pastreaza din aceasta perioada, insa in timp, edificiul a fost supus diferitelor transformari arhitectonice si decorative.

 

http://www.turculturalbrasov.ro/galerie-foto/tara-barsei-fortificatii/harman.html

Sursa photo: Dragos Asaftei / www.zborpestetransilvania.ro 

Castelul Beldy Ladislau din Budila – 35 km

 

Eleganta si romantism

 Situat in “comuna cu patru castele”, Budila din judetul Brasov, Castelul Bedly Ladislau a fost ridicat in anul 1731, de catre groful Bedly Ladislau care a locuit in castel impreuna cu familia sa pana in anii 1940, acesta fiind un important loc de intalnire a nobilimii din judet.

 

Singurul element arhitectonic care se mai pastreaza inca in forma lui originala, este tavanul, sculptat in lemn cu arabescuri ce luceste la fel ca acum 300 de ani.

 

Constructia este un palat veritabil, cu porti din fier forjat, cu alei serpuite, canale unde susura apa, un parc romantic si o fantana arteziana ascunsa parca in spatele castelului, imbiind la plimbare.

 

 Sursa: http://www.ziarulevenimentul.ro

https://commons.wikimedia.org

Brasov – 50km

 

Inima Romaniei

 

Orasul Brasov este un important centru economic, turistic, cultural si sportiv al tarii si ofera o paleta foarte bogata de obiective turistice, locuri minunate unde iti poti delecta simturile.

 

Biserica Neagra, unul din cele mai reprezentative monumente de arhitectura gotica, Turnul Alb sau Turnul Negru – martori ai istoriei, Bastionul Tesatorilor cu o arhitectura unica in sud-estul Europei, Poarta Catharinei – cea mai bine pastrata poarta de acces in oras, superba Poarta Schei, strada Sforii – cea mai ingusta strada din estul Europei, Piata Sfatului, Parc Aventura, Gradina Zoologica sunt doar cateva din locurile pe care calatorii le pot descoperi.

 

http://www.ghiduri-turistice.info