Cum a fost vacanta de toamna la Pastel Chalet?

Culoare, joaca, bucurie pura – Timeless Story 3, Playing with colours

Fiecare editie a vacantei Timeless Story are propria poveste, propria personalitate. A trecut mai bine de o saptamana de cand vacanta pentru mici si mari s-a incheiat si inca ne mai rasuna in minte versurile fredonate de copii, glasurile vii si rasetele pline de bucurie.

Pentru noi, a fost pur si simplu o experienta minunata… am ramas cu atatea amintiri frumoase despre care vrem sa va povestim pe indelete.

Despre bucuria de a fi copil

In primele zile de vacanta, copii, parinti si noi, deopotriva, ne-am bucurat de zapada care s-a asternut peste noapte – am transformat fulgii de nea in bulgari, am alergat liberi si am chiuit din toate puterile. Bucurie autentica exprimata din adancul sufletului. Am facut o drumetie in natura, am imbratisat copacii si am povestit despre natura care ne inconjoara.
Am realizat tablouri simpatice, aripioare de fluture impreuna cu Alice. Sub bagheta magicianului Toma am intrat in atmosfera de Halloween, am realizat felinare simpatice si paianjeni fiorosi. Seara s-a incheiat cu o petrecere de pomina in care cei mici au devenit magicieni, vrajitoare, printese colorate.

Vizita la Rezervatia de Zimbri

Vacanta de toamna in Muntii Ciucas nu s-a incheiat pana nu ne-am oprit, bineinteles, si la Rezervatia de Zimbri din Vama Buzaului, unde prietenul nostru drag, Petrica, cerbul simpatic cu coarne indraznete, alaturi de 37 de zimbri si alti 9 cerbi si ciute ne-au intampinat foarte primitori. Ne asteptau. Sigur ne auzisera de cand am ajuns la Cascade.

Ateliere de creatie si autocunoastere

Dupa odihna de pranz, cei mici au avut parte de alte activitati antrenante. Atelierul de povesti si surprize alaturi de Anda a fost unul dintre cele mai indragite. Copiii au fost invitati sa-si exprime gandurile si emotiile, intelegand cat de important este, in acelasi timp, sa ascultam cu adevarat pentru a putea comunica. Prin povesti si pilde, prin teatru si joc, cei mici au fost pur si simplu cuceriti. La finalul atelierului s-au aratat veseli, relaxati, deconectati… Timpul s-a oprit in loc si i-a privit si el, fascinat.

Inspirati de bogatia naturii, de roadele ei, am participat si la un atelier de creatie in care am realizat casute din seminte, samburi, condimente. Cei mari nu au rezistat tentatiei si s-au alaturat si ei celor mici, plini de inspiratie si migala.

Dovezi ale bucuriei, in inima naturii

Si nu ne oprim aici: ne-am plimbat cu carutele, am mesterit casute din carton, personalizate si figurine din plastilina, pictate, am pregatit biscuiti deliciosi si ne-am bucurat de o vanatoare de comori in natura, bazata pe simturi, cu provocari si activitati antrenante care i-au tinut pe cei mici concentrati ore bune in sir.

Va lasam cateva imagini – martore ale acestor zile de poveste, vacanta de toamna in Muntii Ciucas, la Pastel Chalet.

Ce am invatat?

Dupa 3 editii reusite ale vacantei Timeless Story am realizat cu sinceritate ca fiecare vacanta este diferita in primul rand datorita copiilor, cat si datorita activitatilor pe care le facem impreuna. Am incercat sa cream o armonie intre activitati, anotimp, varstele copiilor si explorarea frumusetilor naturii, pentru vacante unice, atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.

Alaturi de cei mici si mari am invatat ca intotdeauna copiii detin si vor detine secretul unei comori nepretuite: comunicarea sincera, autentica, din inima. Ei spun liber ceea ce simt si gandesc, ce le place si ce ce nu le place, identifica emotiile pe care le traiesc, exprima realitatea lor fara filtre, fara rotunjiri. Cred ca asta inseamna de fapt puritatea copiilor: onestitatea. Pe parcursul vietii ne educam, ne cizelam. Nu mai spunem verde in fata ceea ce gandim, suntem mai blanzi in exprimarea lucrurilor negative, poate chiar nu le mai exprimam, insa, din pacate, pierdem si libertatea exprimarii lucrurilor pozitive, a aprecierii lucrurilor care ne fac placere, a oamenilor pe care ii iubim. Multumesc! Te iubesc! Imi place de tine! Sunt fericit! – expresii simple pe care copiii le spun cu usurinta, din suflet, necenzurat!

De altfel, motivul pentru care ne bucuram atat de tare sa organizam vacantele Timeless Story la Pastel Chalet este exact acesta: pentru bucuria descoperirii copilariei si a lucrurilor simple.

Echipa Pastel Chalet

Entuziasm pentru noi editii de vacanta Timeless Story

Copii, va dorim sa nu incetati sa visati, sa dansati, sa va bucurati cu aceeasi forta autentica de fiecare fulg de nea, de fiecare moment, sa fiti liberi sa va exprimati! Va multumim, deopotriva, copii, parinti, prieteni pentru o vacanta de poveste!

Asteptam cu si mai mult entuziasm urmatoarea editie, intre 2 si 6 ianuarie 2017. Pentru detalii si inscrieri va rugam sa ne contactati la contact@pastelchalet.ro sau la 0724 210 737.
pastelchalet
pastelchalet@gmail.com
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.