Vama Buzaului – Bucurie si poveste in Tara Buzaielor

Pastel Chalet, Vama Buzaului, sat Dalghiu

Vama Buzaului – una dintre perlele traditionalei Romanii

“Tara Buzaielor” sau depresiunea Intorsura Buzaului este o veche zona de refugiu si adapost situata in inima Carpatilor de Curbura. Depresiunea este compusa din 4 mari localitati: Intorsura Buzaului, Sita Buzaului, Barcani si Vama Buzaului.

Pastel Chalet este situat in comuna Vama Buzaului, sat Dalghiu, la doar 50 de km de Brasov. Aflat chiar la delimitarea cu Parcul National Ciucas, Pastel Chalet ofera posibilitatea de a vizita foarte multe obiective turistice din apropiere.   

2.Activitati in natura_1, vama buzaului, muntii ciucas

Vama Buzaului – aproape de Parcul National Ciucas si alte obiective turistice

Aflata la doar 5 km distanta de Pastel Chalet, Vama Buzaului este o comuna cu adevarat pitoreasca din judetul Brasov. Numele comunei a fost pastrat inca din perioada in care Vama Buzaului a avut statut oficial de vama intre Transilvania si Tara Romaneasca.

Mai mult decat atat, zona mai pastreaza si astazi urmele bataliilor care s-au dat pe aceste meleaguri. In calatoria noastra putem astfel observa: ruinele cetatii Cruceburg din Tabla Butii, ruinele unei biserici catolice, fost loc de cult pentru slujbasii catolici ai oficiului vamal.

2. Valea-Zimbrilor_1, cazare Muntii Ciucas, vama buzaului

Rezervatia “Valea Zimbrilor” din Vama Buzaului – blandete si putere intr-o armonie linistitoare

Rezervatia „Valea Zimbrilor”, extrem de indragita de vizitatori mici si mari, a fost inaugurata in noiembrie 2008 si numara in prezent 34 de exemplare de zimbri. Aceasta este a patra rezervatie din Romania, ca suprafata. Pe langa zimbri, aici traiesc in deplina armonie cerbi, caprioare si ciute tare prietenoase si dornice de noi vizitatori.

3. cascada (2)_1, cazare Muntii Ciucas, vama buzaului

Cascadele Urlatoarele din Vama Buzaului – adevarat spectacol al naturii

Mergem frecvent alaturi de oaspetii nostri sa vizitam Cascadele Urlatoarele, la doar 8,5 km de Pastel Chalet. Se dovedeste, de fiecare data, a fi un adevarat moment de relaxare si bucurie la vederea acestui fenomen al naturii. Freamatul apei, aerul curat si natura plina de viata ne conving inca o data de unicitatea acestui colt de rai.

4. Prejmer - ok_1, vama buzaului

Cetatea fortificata din Prejmer – patrimoniu UNESCO

Putini sunt cei care stiu ca Cetatea fortificata din Prejmer este cea mai bine pastrata si cea mai puternica biserica – cetate medievala din Estul Europei. Din 1999, frumoasa cetate a intrat in patrimoniu UNESCO.

5. Harman - ok_1, vama buzaului

Cetatea fortificata din Harman – Cetatea timpului

Cetatea fortificata din Harman sau Cetatea timpului este situata la 45 de km de Pastel Chalet. Construita in secolul XIII, cetatea mai pastreaza si astazi din elementele de constructie ale acelei perioade. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, a suferit destul de multe transformari de ordin arhitectonic si decorativ.

6. castelul_Beldy_Ladislau_1, vama buzaului

Castelul Beldy Ladislau din Budila – eleganta si romantism aproape de Vama Buzaului

Castelul Beldy Ladislau este situat la 35 de km de Pastel Chalet, in Budila sau “comuna cu patru castele”. Acesta a fost ridicat in 1731, ramanand un important loc de intalnire a nobilimii din judet. Constructia mai pastreaza si astazi din elementele de alta data, un adevarat etalon de eleganta si romantism al zonei.

Pastel Chalet – cazare in Vama Buzaului

Daca te-am convins ca zona Vama Buzaului merita explorata, atunci noi te asteptam la Pastel Chalet! Poti oricand opri pentru un pranz delicios, o pauza binemeritata intre atatea obiective turistice. Daca doresti sa petreci mai multe zile in zona, atunci poti opta pentru un sejur alaturi de familie si prieteni. In cadrul sejururilor organizam picnicuri in natura, drumetii cu ghid, plimbari cu trasura si vizite la obiectivele turistice din apropiere.

Daca esti in cautarea unei experiente aparte, departe de agitatie si cotidian sau esti doar curios sa aflii mai multe detalii despre Vama Buzaului, cazare Vama Buzaului, obiective turistice zona Vama Buzaului sau trasee Tara Buzaielor, cu siguranta o parte dintre raspunsuri le gasesti la noi. Iti stam oricand la dispozitie pentru mai multe informatii si asteptam cu drag sa ne contactezi pentru detalii despre zona Vama Buzaului!

Pastel Chalet este o cabana boutique situata in inima Muntilor Ciucas. Complexul cochet este format din 3 corpuri: unul pentru zona de receptie, restaurant si bar si doua corpuri de cazare cu 15 camere duble. Camerele sunt amenajate cu elemente romantice si elegante si mobilier din lemn innobilat cu picturi manuale.

Sursa: infovamabuzaului.ro, ghid-vamabuzaului.viaromania.eu

pastelchalet
pastelchalet@gmail.com
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.